Descriere
Având în vedere esența înțelegerii conținutului Conturilor Naționale ca sistem, în a doua ediție – revizuită și adăugită – a acestei lucrări am insistat asupra evoluției și adaptării permanente la nevoile actuale de aliniere la Sistemul European de Conturi. Am prezentat o serie de aspecte cu privire la Sistemul Conturilor Naționale, funcțiile și principiile de funcționare, conturile regionale, trimestriale și ale sectoarelor economice sau exprimarea conturilor în prețuri constante. În abordarea problematicii Sistemului Conturilor Naționale am folosit o largă bibliografie de profil și în special documentele Comisiei ONU, Fondului Monetar Internațional, EUROSTAT, OECD etc. De asemenea, și în această a doua ediție – revizuită și adăugită, am inclus o serie de aspecte privind economia nevăzută, avuția națională sau alte categorii macroeconomice care au legătură și decurg din Sistemul Conturilor Naționale.
Pregătirea studenților la cursurile de zi sau studii la distanță, înțelegerea de către aceștia a concepției și metodologiei Conturilor Naționale și de calcul al indicatorilor, folosirea corectă a acestora în analizele economice sunt hotărâtoare pentru analiza și luarea deciziilor conforme cu calitatea concluziilor desprinse.
Lucrarea se adresează studenților care studiază disciplina „Sistemul Conturilor Naționale“ și doresc să se formeze ca economiști și specialiști în analizele macroeconomice, cât și acelora care se documentează cu privire la conținutul sau funcțiile indicatorilor macroeconomici și doresc să înțeleagă și să utilizeze acești indicatori.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.