Descriere
Criza ecologică a depășit perimetrul ariilor intens industrializate, căpătând un caracter global. Astfel, acumulările masive de dioxid de carbon în atmosferă au amplificat „efectul de seră”, în timp ce gaura din stratul de ozon, semnalată de specialiști deasupra Antarcticii, este rezultatul emisiilor de clorofluorocarburi.
Echilibrul natural al planetei este astfel puternic periclitat, mai ales dacă luăm în considerare și defrișările masive din zona tropicală, care duc la distrugerea „plămânului verde” al Terrei – pădurea. Viața a miliarde de oameni este afectată de dezechilibrele locale și de cele globale. Astfel, contaminarea aerului pune în pericol 1,5 miliarde de persoane, un miliard de indivizi trăiesc fără apă potabilă, mai puțin de 25% din populația mondială consumă 75% din resursele naturale și produce cea mai mare cantitate de deșeuri.
Eliminarea cauzelor acestor adevărate dezastre ecologice se poate realiza, așa cum a relevat și Al Gore în lucrarea sa Pământul în cumpănă, numai prin schimbarea modului de gândire a specialiștilor din toate domeniile de activitate.
Acum, când dreptul la natură se impune ca un imperativ primordial, Mic dicționar explicativ de termeni eco-economici răspunde la necesitatea înțelegerii problemelor complexe din acest domeniu și relevă diversitatea de forme sub care natura poate fi ajutată și protejată.
De asemenea, prin clarificarea terminologiei de specialitate, el contribuie la cunoașterea naturii, a mediului, și, prin aceasta, la respectarea și la protejarea ei.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.