Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Globalizarea economiei

45.00 lei

Imensul rezervor de soluții la problema dezvoltării economice contemporane s-a îmbogățit cu un nou val de abordări. Acestea vizează accentuarea interdependențelor economico-sociale între națiuni, atât pe vectorul extinderii formelor și tipurilor relațiilor economice internaționale, cât și pe cel al intensificării naturii acestor relații. Așadar, în contextul accentuării magnitudinii și a senzitivității relațiilor economice, sociale, juridice, politice, culturale, formând ceea ce noi numim astăzi “valul globalizării”, izolaționismul constituie o condamnare la rămânere în urmă și la nefructificarea oportunităților derivate din acest proces.

1 în stoc

SKU: 9789737090721 Categorie: Etichetă: Product ID: 14051

Descriere

Studierea acestei noi abordări a dezvoltării economice – globalizarea economiei – constituie o necesitate imperioasă pentru a furniza studenților, dar și specialiștilor și decidenților din mediul de afaceri și mediul politic o sursă de cunoștințe actualizate. Noi, cu toții, suntem implicați în fenomenul globalizării. Nimeni nu poate evita contactul cu efectele acestuia.

În condițiile în care abordările privind globalizarea economiei nu sunt încă coagulate, având de a face cu multiple interpretări, uneori chiar contradictorii, meritul principal al acestei lucrări constă în prezentarea concisă a acestor opinii.

Studierea acestora în cadrul unui curs universitar va permite deschiderea orizontului tinerilor economiști spre noi accepțiuni și noi soluții care să conducă România spre succes în cursa dezvoltării. De aceea, conținutul acestui curs facilitează acumularea logică și sistematizată a cunoștințelor în domeniu. Inexistența sa ar fi solicitat un efort mult prea mare și timp îndelungat de documentare din partea studenților, de culegere a variatelor opinii asociate fenomenului globalizării.

Introducerea acestui curs în programa analitică a facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul ASE – București, constituie meritul conducerii facultății și al catedrei de specialitate, care în lupta pentru modernizarea “curriculei universitare” în concordanță cu noile realități globale, ne-a mobilizat în materializarea eforturilor noastre,  pentru realizarea acestei lucrări.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Globalizarea economiei”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *