Descriere
Profesorul Mencinicopschi descrie universul informational, vorbeste despre gratia rugaciunii si nevoia de a ne ingriji sufletul, dar si despre clasicul si uzitatul „gratar”, despre procedeul de „afumare” a unor produse, despre „bauturile de zi cu zi, precum vinul si tuica”, despre produsele pentru baie, si toate acestea pentru a ne ajuta sa cunoastem si sa alegem ceea ce ne ajuta sa ne pastram sanatatea si sa ne prelungim viata.
De asemenea, veti gasi in carte cele mai noi descoperiri/informatii legate de colesterol, care demonteaza tot ceea ce stiti acum pe acest subiect, despre apa si cum sa ne alegem o apa de calitate, cum sa consumam apa pentru ca ea sa ne hidrateze, cum sa alegem laptele hranitor cu adevarat, cum sa alegem cele mai sanatoase produse, in general.
Veti citi si despre virtutile postului in comparatie cu dietele pentru slabit, despre respectul pentru mancare, despre suplimente alimentare si virtutile vindecatoare ale unor legume, fructe si plante, despre stres si despre cum sa avem un somn odihnitor.
Noile cercetari stiintifice dezvaluie ca nu ne ingrasam atat din cauza grasimilor, cat pentru ca facem exces de zahar, de fructoza si de alimente goale de viata.
Mai nou, postul intermitent este o alternativa sanatoasa la dieta. lnsotit de rugaciune si de respectul pentru hrana din farfuriile noastre, postul de doua-trei zile pe saptamana ne poate reda echilibrul si armonia vietii.
Maria Timuc
Cu alte cuvinte, SUNTEM CEEA CE MANCAM, dar si CEEA CE NU MANCAM, SUNTEM CEEA CE AU MANCAT STRABUNII NOSTRI; MANCAM CUM GANDIM SI GANDIM CUM MANCAM. AM CO-EVOLUAT IMPREUNA CU HRANA, INTRE GENETICA NOASTRA SI MANCAREA NOASTRA STABILINDU-SE O RELATIE DE COMPATIBILITATE.
Astfel, daca consumam cruditati, sistemul nostru imunitar ramane calm, recunoscand nutrientii din mancarea naturala ca fiind SELF. Daca, insa, consumam mancare rafinata, procesata, sistemul imunitar reactioneaza mobilizandu-se, limfocitele aparand in numar mare in jurul sistemului gastrointestinal (GALT) pentru a contracara o eventuala invazie de elemente NON-SELF, straine organismului, deci periculoase (Seig-nalet) (26).
lata cat de profunde sunt consecintele mancarii si ale mancatului. Aceste consecinte, este demonstrat stiintific, se transmit prin mecanismele de EREDITATE EPIGENETICA urmatoarelor 3-4 generatii de urmasi.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.