Descriere
În ce privește definirea conceptului de globalizare, ca și în alte cazuri, există o diversitate de puncte de vedere, pe care autorul le prezintă, prin care se înscrie și acela că „globalizarea este un proces de integrare a piețelor de bunuri, servicii, capitaluri și chiar mâna de lucru”, în care intensificarea schimburilor se datorează în mare măsură întreprinderilor transnaționale din statele cele mai dezvoltate.
Autorul acordă o mare atenție implicațiilor și efectelor pe care globalizarea le are asupra pieței muncii.
Este subliniat faptul că procesul de globalizare prezintă atât avantaje, cât și dezavantaje, astfel că există susținători, cât și entități care se opun globalizării. Autorul argumentează faptul că acest proces este unul ireversibil, iar cei care se opun manifestă în general rezistență la schimbare datorită următoarelor cauze: interesul personal îngust, înțelegerea incompletă sau eronată a procesului schimbării, evaluarea diferită a situației, intoleranța față de schimbare și a altor puncte de vedere contrare propriei viziuni, neîncrederea în inițiatorii schimbării.
Tratarea problematicii privind „întreprinderea transnațională” pornește de la ideea exprimată de autor că forța promotoare fundamentală a globalizării este întreprinderea transnațională.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.