Descriere
Am structurat această carte în trei părţi. În prima parte, ofer informaţii generale legate de cultura de Kombucha, iar cea de-a doua parte prezint ceaiurile medicinale pe care le puteţi folosi pentru această cultură. Veţi găsi în această secţiune o listă de boli şi principalele plante medicinale pe care le puteţi folosi ca tratament pentru acestea. Se recomandă schimbarea amestecurilor de plante după câteva săptămâni, pentru a-i oferi organismului un stimulent diferit, astfel încât efectele benefice să fie amplificate, iar efectele secundare negative să fie evitate.
În cea de-a treia parte a cărţii voi prezenta în detaliu efectele negative ale diferitelor plante medicinale. Toate plantele prezentate în această carte sunt considerate de regulă absolut sigure, dar luate în doze foarte mari sau pe perioade prelungite de timp pot căpăta efecte adverse.
Kombucha a fost folosită de mulţi oameni de-a lungul timpului ca aliment hrănitor şi remediu vindecător. Amestecarea ceaiurilor din plante medicinale cu ceaiul negru obişnuit conduce la obţinerea unei băuturi care conţine proprietăţile tuturor ceaiurilor folosite. În funcţie de combinaţie, acestea se pot potenţa reciproc, sau dimpotrivă, se pot anihila. Gustul diferitelor combinaţii se amplifică de asemenea. De aceea, putem vorbi de mii de varietăţi de Kombucha, cu gusturi şi efecte vindecătoare diferite.